Category Archives: Maqedoni Veriore

Harta e pasurisë në Evropë, Maqedonia ndër shtetet më të varfëra!

      Comments Off on Harta e pasurisë në Evropë, Maqedonia ndër shtetet më të varfëra!

Është publikuar një hartë e pasurisë së shteteve të kontinentit të Evropës, bazuar në një raport ndërkombëtar të bankës zvicerane ”Credit Suisse”, e cila merret me mbledhjen e vlerës së financave dhe pronës duke i kundërvënë me borxhet e shteteve. Megjithatë, disa të dhëna nuk janë të plota për të… Read more »

Ja pse u takua Kryetari i Lëvizjes BESA me Ambasadorin e BE-së

      Comments Off on Ja pse u takua Kryetari i Lëvizjes BESA me Ambasadorin e BE-së

Sot, kryetari i Lëvizjes BESA, z. Bilall Kasami u takua me Ambasadorin e Bashkimit Evropian në Maqedoni, z. Samuel Zhbogar. Në këtë takim miqësor u diskutua lidhur me zhvillimet e fundit në Maqedoni si dhe për përkrahjen e vazhdueshme të BE-së për Maqedoninë, si dhe për sfidat me të cilat… Read more »

RRËFIMI I AGIM ISMAILOVIQIT, VUAJTJET DHE TORTURAT E PËRJETUARA – VIDEO

      Comments Off on RRËFIMI I AGIM ISMAILOVIQIT, VUAJTJET DHE TORTURAT E PËRJETUARA – VIDEO

Rrëfen për torturat brutale që i janë ushtruar atij në momentin kur është dorëzuar në burgun e Manastirit, tregon për shenjën që i ka mbetur në fytyrë nga dhuna e ushtruar nga policët, më 2 maj të vitit 2012, të cilën ditë e përshkruan si ditën më të llahtarshme të… Read more »

Ky është emri i ri i Maqedonisë: A do të pajtohen shqiptarët e sllavomaqedonasit?

      Comments Off on Ky është emri i ri i Maqedonisë: A do të pajtohen shqiptarët e sllavomaqedonasit?

Në kohën kur Shkupi dhe Athina përpiqen maksimalisht për gjetjen e një zgjidhje të pranueshme për të dyja palët rreth kontestit të emrit, ka ardhur një propozim interesant nga “Financial Times”. “Për shkak të rëndësisë vitale për t’u arritur stabiliteti në Ballkan, unë sugjeroj që emri i ri duhet të… Read more »