Category Archives: Maqedoni Veriore

Sot dorëzohet çmimi shtetëror “Shën Klimenti i Ohrit” për vitin 2017

      Comments Off on Sot dorëzohet çmimi shtetëror “Shën Klimenti i Ohrit” për vitin 2017

Në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë sot dorëzohet çmimi shtetëror “Shën Klimenti i Ohrit” për vitin 2017. Mes të tjerëve ne sferën e edukimit dhe arsimit çmimin do ta marr profesori dhe historiani Prof.dr. Naim Alimi. Vendimin e solli Këshilli organizativ për çmimin shtetëror “Shën Klimenti i Ohrit” nën kryesimin… Read more »

Sot lirisht mund të them se shqiptarët janë shumicë në Maqedoni!

      Comments Off on Sot lirisht mund të them se shqiptarët janë shumicë në Maqedoni!

Sot (08/12/2017), në një portal, lexova se bullgarët në IRJM e paskan formuar partinë e tyre, dhe se drejtuesit e kësaj partie bullgare deklaronin se në IRJM janë mbi 300 mijë qytetarë me shtetësi (pasaporta) të Bullgarisë. S’i sot më kujtohet organizimi dhe më pas edhe ndërprerja e menjëhershme e… Read more »

Shi dhe borë gjatë fundjaves në Maqedoni. Ja si do jetë moti më hollësisht në fundjavë në Maqedoni.

      Comments Off on Shi dhe borë gjatë fundjaves në Maqedoni. Ja si do jetë moti më hollësisht në fundjavë në Maqedoni.

Prej nesër pasdite meteorologët paralajmërojnë reshje të shiut të cilat në viset më të larta do të kalojnë në borë. Nga DPHM kumtojnë se reshjet nesër do të jenë më të përfaqësuara në pjesët perëndimore të vendit, ndërsa nga fundi i ditës dhe natën drejt së dielës do të përhapen… Read more »

Për një ditë janë zhdukur tre adoleshentë në Maqedoni.

      Comments Off on Për një ditë janë zhdukur tre adoleshentë në Maqedoni.

Të enjten janë zhdukur tre adoleshentë në Maqedoni. Zhdukja ka ndodhur në tre qytete të ndryshme edhe atë në Tetovë, Kumanovë dhe Strumicë. ë MaqeRasti i parë ka ndodhur në Tetovë, ku R.K. (47) ka paraqitur se të enjten nga shtëpia në drejtim të panjohur është zhdukur vajza e tij… Read more »

Profesoresha shqiptare porosi prorektores maqedone: “Mund të shkosh nga ke ardhur, neve këtu na gjete”

      Comments Off on Profesoresha shqiptare porosi prorektores maqedone: “Mund të shkosh nga ke ardhur, neve këtu na gjete”

GJYLA ÇELIKU Profesoresha shqiptare nga Shkupi, Gjyla Çeliku, në një deklaratë për Gazetën Lajm i është përgjigjur prorektores së universitetit “Kliment Ohridski”, e cila ka përdorur tone fashiste, duke thënë “nuk na duhet shiptari”. “Nga kjo deklaratë ju mund të shihni se si janë trajtuar studentët tanë në universitetet që… Read more »