Author Archives: admin5

Pamje që ua thyejnë zemrën: Bariu që bën iftar me bagëtinë e tij

      Comments Off on Pamje që ua thyejnë zemrën: Bariu që bën iftar me bagëtinë e tij

Mëposhtë keni rrëfimin e tij, ai tregon se si e kalon muajin e Ramazanit. Maldir, i cili jeton vetëm, edhe gjatë Ramazanit shëtit dhentë e tij nëpër shpate, ndërsa sofrën e iftarit e shtron në bar nën qiell të hapur, pasi ta vendosë bagëtinë në vathë. – Mumin Maldir, bari… Read more »

Ronaldo dhuron 1.5 milionë euro për iftar në Palestinë

      Comments Off on Ronaldo dhuron 1.5 milionë euro për iftar në Palestinë

ristiano Ronaldo, super ylli portugez i futbollit njihet si një nga njerëzit më humanë në botë. Ai shpesh dhuron shuma të mëdha parash për të ndihmuar nevojtarët por një nga vendet të cilin e ka ndihmuar më shumë është Palestina. Sipas disa mediave të huaja thuhet se Ronaldo ka vendosur… Read more »

Cfarë të bëj të parën të fal namazin apo të çel iftarin

      Comments Off on Cfarë të bëj të parën të fal namazin apo të çel iftarin

230 – Transmetohet nga Enesi radijallahu anhu se i Dërguari i Allahut salallahu alejhi ue selem ka thënë: “Nëse është shtruar darka, atëherë hani para se të falni namazin e akshamit.” Buhariu dhe Muslimi. Disa familje e kanë zakon të shtrojnë ushqimin çdo ditë të Ramazanit së bashku me bërjen iftar…. Read more »

Kur bëhet agjërimi i pavlefshëm

      Comments Off on Kur bëhet agjërimi i pavlefshëm

Edhe barku edhe gjymtyrët duhet të agjërojnë. Barku duhet ti shmanget ushqimit, pijeve dhe epsheve, ndërsa pjesët e trupit dhe gjuha duhet ti shmangen shikimeve të ndaluar dhe të dëgjuarit haram. Ky është agjërimi i vërtetë. Agjërimi i vërtetë është një agjërim i brendshëm dhe i jashtëm. Barku duhet të… Read more »

Takimi i Profetit alejhi selam me engjellin Xhibril në Ramazan

      Comments Off on Takimi i Profetit alejhi selam me engjellin Xhibril në Ramazan

Abdullah bin Abasi radijalahu anhu ka thënë: “Pejgamberi salallahu alejhi ue selem në Ramazan kur takonte Xhibrilin tregonte një bujari që nuk e kishte në muajt e tjerë. Ai, Xhibrili e takonte atë për çdo natë të Ramazanit dhe e përsërisnin së bashku Kur’anin. Kështu, Pejgamberi salallahu alejhi ue selem… Read more »

Cfare duhet te bej gruaja kur vjen cikli menstrual gjate muajit te Ramaznit

      Comments Off on Cfare duhet te bej gruaja kur vjen cikli menstrual gjate muajit te Ramaznit

ÇËSHTJA E GRAVE ME PERIODA NË RAMAZAN Muadhe Bintu Abdullah el Adevijeh tregon: “Pyeta Aishen (r.a.): Përse gruaja që ёshtё me menstruacione e kompenson agjёrimin, por nuk i kompenson namazet?” Ajo më tha: “Harurijeje ti?” – “Jo, nuk jam harurije, por po pyes.” – “Kur na ndodhte kjo, ne urdhëroheshim qё… Read more »