Category Archives: Bota

Finlanda feston 100 vjetorin e Pavarësisë duke ndërtuar një biblotekë 98 milionë euro

      Comments Off on Finlanda feston 100 vjetorin e Pavarësisë duke ndërtuar një biblotekë 98 milionë euro

Shtete të ndryshme, jemi mësuar t’i shohim duke festuar pavarsitë e tyre me koncerte, fishekzjarre e shpenzime milionëshe. Por ndryshe po synon të veprojë Finlanda. Ky shtet po planifikon që për 100 vjetorin e Pavarësisë, të ndërtojë një bibliotekë moderne. Biblioteka Qendrore e Helsinkit, e quajtur Oodi, që do të… Read more »

Marigona Marku zgjidhet ambasadore e Maqedonisë në SHBA

      Comments Off on Marigona Marku zgjidhet ambasadore e Maqedonisë në SHBA

Marigona Marku zgjidhet ambasadore e Maqedonisë në SHBA. E lindur në Dibër të madhe, znj. Marku në të kaluarën ka punuar në Ministrinë e Jashtme të Maqedonisë. Kjo përzgjedhje është mëse e merituar pasi në SHBA, gjegjësisht në shtetin e New Yorkut, Komuna e Staten Island për shkak të fluksit… Read more »

Nëse I Ke Prindërit Ende Gjallë, Mos Humb Kohë! Duhet Ta Lexosh Patjetër Këtë…

      Comments Off on Nëse I Ke Prindërit Ende Gjallë, Mos Humb Kohë! Duhet Ta Lexosh Patjetër Këtë…

Marrëdhënia midis prindërve dhe fëmijëve nuk është gjithmonë idilike. Sidomos kur rriteni dhe personalitetet tuaja bëhen të forta, të kuptuarit e zgjedhjeve dhe vendimeve të babait dhe nënës tuaj është një detyrë e vështirë. Por falja e prindërve për të gjitha ato që kanë bërë dhe që ju kanë bërë… Read more »

Hadithi më i madh për ditën e xhuma

      Comments Off on Hadithi më i madh për ditën e xhuma

Shpërblimi i atij që shkon për ta falur namazin e xhumasë duke ecur në këmbë Pejgamberi sal-lAllahu alejhi ue sel-lem thotë: “Kush pastrohet ditën e xhuma dhe rregullohet sa më mirë që është e mundshme dhe shpejton sa më herët që është e mundshme, e shkon në këmbë e jo… Read more »

Duaja e rëskut (Disa lutje per risk apo furnizim)Shqip arabisht O Zot, na hap dyert e mëshirës Tënde dhe na lehtëso dyert e nafakës Tënde!

      Comments Off on Duaja e rëskut (Disa lutje per risk apo furnizim)Shqip arabisht O Zot, na hap dyert e mëshirës Tënde dhe na lehtëso dyert e nafakës Tënde!

All-llahummeftah lena ebvabe rahmetike ve sehhil lena ebvabe rizkik. O Zot, na hap dyert e mëshirës Tënde dhe na lehtëso dyert e nafakës Tënde! All-lahummehdini li ahsenil-ahlaki la jehdi li ahseniha il-la ente vasfir anni sejjieha la jesrifu anni sejjieha il-la ent. O Zot, më udhëzo me mrekullitë në të… Read more »

4-vjeçari vuan nga kanceri në veshkë, një shpërndarje nga ju është shpresë për Hasanin

      Comments Off on 4-vjeçari vuan nga kanceri në veshkë, një shpërndarje nga ju është shpresë për Hasanin

Kërkon ndihmën e shoqërisë 4-vjeçari nga Skenderaj, Hasan Mehmeti, i cili është diagnostikuar me kancer në veshkë. Ndërkaq për trajtimin e kësaj sëmundjeje nevojitet trajtim jashtë vendit, dhe shuma që kërkohet është 45 mijë euro e cila është e papërballueshme për familjen Mehmeti. Më poshtë keni të dhënat nga ku… Read more »