Category Archives: Maqedoni

Akuzë penale për shpërdorim të detyrës dhe falsifikim të dokumenteve

      Comments Off on Akuzë penale për shpërdorim të detyrës dhe falsifikim të dokumenteve

Dy njerëz nga Kumanova dhe dy persona nga Dibra akuzohen penalish për marrjen me qira të objekteve të akomodimit në departamentin për mbajtjen e regjistrit të librave – Kumanovë. Qiraja mujore arriti në 2,000 euro dhe buxheti ishte dëmtuar nga 90,000 euro. Policia e Kumanovës ka parashtruar padi penale kundër… Read more »

Marigona Marku zgjidhet ambasadore e Maqedonisë në SHBA

      Comments Off on Marigona Marku zgjidhet ambasadore e Maqedonisë në SHBA

Marigona Marku zgjidhet ambasadore e Maqedonisë në SHBA. E lindur në Dibër të madhe, znj. Marku në të kaluarën ka punuar në Ministrinë e Jashtme të Maqedonisë. Kjo përzgjedhje është mëse e merituar pasi në SHBA, gjegjësisht në shtetin e New Yorkut, Komuna e Staten Island për shkak të fluksit… Read more »

Biznesmeni shqiptar: “Me ndihmën e Allahut, sivjet puntorëve do u jap 14 rroga

      Comments Off on Biznesmeni shqiptar: “Me ndihmën e Allahut, sivjet puntorëve do u jap 14 rroga

Quhet Burim Piraj. Vitin e kaluar, për shkak të suksesit, arriti t’i shpërblen puntorët e tij me rrogën e 13-të në fund të vitit. Ai nuk ngeli me kaq, premtoi që në vitin e ardhshëm t’u jep puntorëve edhe rrogën 14-të. Tashmë edhe pse jemi në muajin e gjashtë, ai… Read more »

Si duhet të sillemi kur Zoti na sprovon?

      Comments Off on Si duhet të sillemi kur Zoti na sprovon?

Allahu xh.sh. shumë shpesh i jep robit të Tij të mira të caktuara, e pastaj pas një kohe ia merr, pas dhënies së të mirave, ia dërgon sprovën e hidhur. Allahu xh.sh. ia dhuroi Jakubit a.s., birin e tij Jusufin a.s., i cili ka jetuar me të sa ishte fëmijë,… Read more »

Shkrim fenomenal për rastin e hoxhës Bedri Lika nga intelektuali i Tiranës

      Comments Off on Shkrim fenomenal për rastin e hoxhës Bedri Lika nga intelektuali i Tiranës

Kali si kafshë fisnike dhe kritikët e komunikimi “Burrave u është hijeshuar dashuria për gjërat e dëshiruara: për gratë, fëmijët, arin dhe argjendin e grumbulluar, kuajt e bukur, bagëtitë dhe arat e lëruara. Këto janë kënaqësitë e kësaj jete, por shumë më i mirë është kthimi tek Allahu.” Ali Imran… Read more »

Mjekët apel prindërve: Mbani fëmijët larg telefonit!

      Comments Off on Mjekët apel prindërve: Mbani fëmijët larg telefonit!

Deri në moshën 6 vjeçar fëmijët nuk duhet të përdorin telefonin. Mjekët okulistë apelojnë prindërit që të mos i lejojnë fëmijët të qëndrojnë para ekranit të kompjuterit apo telefonit pasi iu rëndon shikimin. Kujdes po ashtu duhet të tregojnë edhe të rriturit, të cilët duhet të evitojnë qëndrimin para këtyre… Read more »